zaterdag 30 juni 2012

Tomaat-mozzarella 'sandwich' uit de oven

Tomaat met mozzarella uit de oven

Ingrediënten:
4 rijpe tomaten  
2 mozzarellakaasjes  
een half teentje knoflook  






een klein bosje basilicum  
extra vierge olijfolie  
Zout en peper  

Bereiding:
  1. Plet en snijd de knoflook, meng met 4 eetlepels olijfolie en wat gewassen en gesneden basilicum.Voeg zout en peper en laat 10 minuten staan.
  2. Was de tomaten, droog ze, snijd ze in  tweeën en laat ze een paar minuten uitlekken op een rooster met de gesneden kant naar beneden. Voeg vervolgens zout en peper toe, bestrijk ze met een beetje van de knoflookolie en leg ze een paar minuten aan elke kant onder de grill van een hete oven.
  3. Snijd de mozzarella in plakjes, verdeel de kaas over de vier tomaathelften.  Leg de ‘sandwiches’ in de uitgeschakelde, maar nog steeds warme oven. Haal ze uit de oven zodra de kaas begint te smelten, sprenkel er wat knoflookolie over en serveer.
Update: Vandaag nog eens gemaakt, maar nu als hapje met kleine trostomaatjes. De mozzarella uitgestoken met een borrelglaasje en de kaas overdwars in dunne plakke gesneden.

Tomaat-mozarella hapjes uit de oven
Uit Donna Moderna. Was erg lekker.

Geen opmerkingen: