vrijdag 1 juni 2012

Meloen met kaaskoekjes en parmaham



Ingrediënten:
1 meloentje
100 gr geraspte grana padano
200 gr bresaola of parmaham
rucola
1 tl mosterdpoeder
extravergine olijfolie
witte wijnazijn
eventueel maanzaad


Bereiding:
  1. Verdeel de kaas in 8 hoopjes en leg ze een met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze plat en plaats ze ca. 5 minuten, of tot ze een bruin randje krijgen, in een op 220C voorverwarmde oven.
  2. Maak de dressing door de mosterdpoeder te vermengen met 1 el azijn en daarna beetje bij beetje, zoals bij mayonaise, al kloppend de olie toe te voegen.
  3. Snijd de meloen in schijven en verwijder pitten en schil.
Bouw als volgt de torentjes:
  • Een kaaskoekje
  • De bresaola of Parmaham
  • Dunne schijfjes meloen
  • Rucola
  • Dressing
  • Kaaskoekje
De volgende keer voeg ik wat maanzaadjes aan de kaas toe, zoals Lorraine Pascale dat deed bij haar Parmezaan-poppy seed lollipops op de BBC.





Geen opmerkingen: