Ingrediënten:
1 eetlepel
plantaardige olie
100 g shiitake
champignons, in plakjes
1 rode ui,
gesneden
1 grote rode
chilipepr, zonder zaadjes en in plakjes
1 teentje
knoflook, in plakjes
300g
varkensgehakt
2 eetlepels
pruimensaus
¼ kopje (60ml)
sojasaus
200g
sperziebonen, schoongemaakt
Bereiding:
Verhit een wok of grote non-stick koekenpan op hoog
vuur. Voeg de olie, champignons en ui toe en bak 2-3 minuten.Voeg de chilipeper,
knoflook en varkensvlees toe en bak 4-5 minuten of tot het vlees goed bruin is. Roer de pruimen- en sojasaus erdoor. Voeg de
bonen toe, dek af met een deksel en laat sudderen tot de bonen gaar zijn.
Opmerking: Volgens Donna zouden de sperziebonen met 2 à 3 minuten gaar moeten zijn. Ik moest ze minstens een kwartier laten sudderen. Het lijkt me handiger om de volgende keer de bonen apart voor te koken en later bij de rest te voegen. Of je moet haricots verts nemen.
3 opmerkingen:
Hardcore verts duren nog langer...
Sperziebonen zijn toch haricots verts ?
En wat zijn hardcore verts ?
In Nederland zijn Haricots verts de dunne sperzieboontjes.
Een reactie posten