dinsdag 11 maart 2014

Recept voor tempurabeslag

Artisjokken in tempurabeslag met bruisend water
Artisjokken en lente-uitjes in tempurabeslag met water

Andere groenten geschikt voor tempura zijn ringen ui, groene asperges, plakjes venkel, pepers, courgette, salieblaadjes en wortel in de lengte in plakken gesneden. En natuurlijk de grote garnalen en inktvisringen.

Heel makkelijk zijn de kant en klare tempura mixen uit de Chinese toko van bijvoorbeeld het merk Lobo of Showa. Blue Dragon is bij sommige AH vestigingen verkrijgbaar.

Zelf tempurabeslag maken is helemaal niet moeilijk, nog makkelijk dan pannenkoekenbeslag.

Meng


  • 120 gram rijstmeel, 
  • 80 gram maizena en 
  • 2 eiwitten. Voeg 
  • 65 ml ijskoud water of meer toe, eventueel koolzuurhoudend water.

Meng lichtjes, met twee etensstokjes gaat het ideaal. Het moet een dun beslagje worden, dunner dan pannenkoekenbeslag en er mag, nee moet hier en daar nog een klontje in zitten. De groentes mogen er best doorheen schemeren.
Als het beslag heel waterig is kan je vis en garnalen eerst door de maizena rollen, zodat het beter 'pakt'.

Recept artisjokken in tempura beslag:
Verwijder de top en de harde bladeren van de artisjokken. Snijd ze in dunne plakjes of partjes. Wentel ze door het beslag en frituur ze portiegewijs in voldoende hete arachideolie (145-150 grC)
Zout toevoegen nadat ze gebakken zijn, anders worden ze slap.


Geen opmerkingen: