Varkenshaasje met gekaramelliseerde witlof en aardpeertjes |
Ingrediënten:
varkenshaasjes
1 stronkje witlof p.p.
1 el suiker voor 2 stronkjes witlof
boter
olijfolie
3 st topinamboer (aardpeertjes) p.p.
Bereiding:
- Van de witlof de buitenste blaadjes verwijderen, halveren in de lengte, kontje eruit snijden en verder niet wassen.
- Topinamboertjes schillen.
- Varkenshaasjes bestrooien met peper en zout. Varkenshaasjes in uitgebruiste boter rosé bakken.
- Ondertussen de topinamboertjes in gezouten water koken.
- Olijfolie in een koekenpan gieten en de witlof hierin bakken. Bolle kant eerst naar onderen. Ondertussen de suiker toevoegen en deze even op een hoog vuur laten karamelliseren. Dan de witlofstronkjes omdraaien.
- Topinamboertjes afgieten en de varkenshaasjes tot mooie medaillons snijden.
- Voorverwarmde borden opmaken
Recept van Ellemieke Vermolen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten