zaterdag 8 maart 2014

Varkenshaasje met gekaramelliseerde witlof en aardpeertjes

Varkenshaasje met gekaramelliseerde witlof en aardpeertjes

Ingrediënten:
varkenshaasjes
1 stronkje witlof p.p.
1  el suiker voor 2 stronkjes witlof
boter
olijfolie
3 st topinamboer (aardpeertjes) p.p.

Bereiding:
  1. Van de witlof de buitenste blaadjes verwijderen, halveren in de lengte, kontje eruit snijden en verder niet wassen.
  2. Topinamboertjes schillen.
  3. Varkenshaasjes bestrooien met peper en zout. Varkenshaasjes in uitgebruiste boter rosé bakken.
  4. Ondertussen de topinamboertjes in gezouten water koken.
  5. Olijfolie in een koekenpan gieten en de witlof hierin bakken. Bolle kant eerst naar onderen. Ondertussen de suiker toevoegen en deze even op een hoog vuur laten karamelliseren. Dan de witlofstronkjes omdraaien.
  6. Topinamboertjes afgieten en de varkenshaasjes tot mooie medaillons snijden.
  7. Voorverwarmde borden opmaken
Oud keukengrapje: waar koop je topinamboer? Bij de topinamboerboer.

Recept van Ellemieke Vermolen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen