Dit recept is uit The green Kitchen:
"De Siciliaanse parmigiana di zucchine is een klassiek Italiaans recept. Het lijkt wat op lasagne, maar de laagjes pasta zijn hier vervangen door courgette. Daardoor is het geheel wat lichter maar nog steeds erg voedzaam. We gebruiken een tomatensaus op zijn Siciliaans, met veel verse munt erin, waardoor het gerecht een heerlijke, onverwachte smaakcombinatie krijgt."
5 courgettes,*
5 hardgekookte eieren,
2 eetlepels olijfolie,
300 gram buffelmozzarella (uitgelekt en in
plakken),
100 gram geraspte Parmezaanse kaas,
1 grote handvol basilicumblaadjes,
1 grote handvol muntblaadjes,
zeezout en versgemalen zwarte peper
Voorbereiding:
- Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken van ongeveer 7 millimeter dik. Dit gaat perfect met een mandoline, al worden ze dan ietsje dunner.
- Doe ze in een groot vergiet, bestrooi ze met 5 theelepels zout en schep goed om. Laat 30 minuten uitlekken.
- Pel ondertussen de eieren en snijd ze in dikke plakjes.
- Spoel de plakken courgette af onder de kraan en dep ze droog met keukenpapier.
Bereiding:
Verhit de grill voor.
- Kwast de plakken courgette in met olijfolie en gril ze 10 minuten tot ze goudkleurig zijn; keer ze na 5 minuten om. Je kunt hier ook een grillpan voor gebruiken.
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Stel het gerecht samen:
- Schep wat tomatensaus in een ovenschaal van 25 bij 30 centimeter.
- Leg hier een laag courgette op, dan
- wat plakjes mozzarella, ei, Parmezaanse kaas, basilicum, munt en peper.
- Herhaal en eindig met een laagje courgette dat je helemaal bedekt met de rest van de tomatensaus en de Parmezaanse kaas.
- Zet circa 40 minuten in de oven, tot de kaas goudkleurig is en borrelt.
- Haal uit de oven en laat 15 minuten staan voor je het gerecht opdient.
Opmerkingen: voor een schaal van 25 x 18 cm gebruikte ik 3 courgettes, dus 1 courgette per laag.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten