dinsdag 18 maart 2014

Vis met pesto, ailloli en radijsjes uit de oven



Ingrediënten:
Kabeljauwfilet (of andere witvis)
Pesto, zelfgemaakt of uit potje
Rouille of ailloli
Radijsjes
Peper, zout, tijm

Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200°C.
  1. Smeer de vis in aan beide kanten met pesto.
  2. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
  3. Leg de vis erin en zet de schaal ± 10 minuten in de oven.
  4. Bestrijk met de rouille of aiolli en zet nog een minuut of 2 terug in de oven.

Radijsjes:

Maak de radijsjes schoon en schep ze in een bakblik om met wat zout, versgemalen peper, tijm en olijfolie.
Schuif het bakblik in een voorverwarmde oven van 220 °C en rooster de radijsjes in 10 minuten gaar.

Idee radijsjes van Clara ten Houte de Lange. Ik vond het niet geweldig, omdat de pittigheid van de radijsjes eraf gaat.
Idee vis uit Cocina Vasca Arroxag

Geen opmerkingen: