vrijdag 21 maart 2014

Varkenshaasje of filetlapjes met kappertjes en rode wijn

Filetti di maiale con capperi

Streekgerecht uit Umbrië
Ingrediënten voor 4 personen:
8 varkensfiletlapjes of in plakken gesneden varkenshaasjes (500 gr)
citroensap
rode wijn
kappertjes
extravergine olijfolie
zout en peper

Bereiding:

  1. Verhit 4 el olie in een grote koekenpan.  Bak het vlees ca. 1 minuut per kant.
  2. Voeg 1 flinke el kappertjes, flink wat versgemalen peper en een snuf zout toe.
  3. Blus af met een half glas wijn en een scheut citroensap. 
  4. Haal na 3-4 minuten het vlees uit de pan en houdt het warm.
  5. Kook het bakvocht ca. 1 minuut  verder in.
  6. Serveer het vlees met het smaakvolle sausje en maak indien gewenst af met wat fijngehakte peterselie.


Recept uit La Cucina Italiana.

Geen opmerkingen: