woensdag 23 april 2014

Pasta met saffraan, courgette en crema di latte Parmigiano



Ristorante Gustosando in Rome. Het leek van buiten zo dubieus dat je er, als het niet in Tripadvisor en Yelp met 4 sterren vermeld stond, niet zo gauw naar binnen zou gaan.




Binnen was het stampensvol en het was duidelijk dat alle gezindten hier genoten van het eten en de wijnen.


Als primo piatto kozen we pasta met zafferano e zucchine, crema di latte Parmigiano:


en dat was zo ontzettend lekker dat ik het nu thuis heb klaargemaakt.

Ingrediënten:
Korte pasta zoals trofie, casarecce, fusilli (soms verkrijgbaar bij Lidl)
1 kleine courgette, ca 200 gram
olijfolie
teentje knoflook
80 gr Parmezaanse kaas, geraspt
60 gr boter
200 ml volle melk
paar draadjes saffraan

Bereiding:

  1. Kneus de saffraandraadjes in een klein kommetje met een beetje heet water.
  2. Snij de courgette over de lengte bijna doormidden. Schaaf hem op de mandoline in heel dunne halve plakjes.
  3. Giet een scheutje olijfolie in een grote koekenpan, laat een knoflookteentje even meetrekken en bak de courgetteschijfjes. Zet het vuur uit en verwijder het knoflookteentje.
  4. Kook intussen in een kookpan de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  5. Smelt in een sauspannetje de boter en voeg de Parmezaanse kaas en de melk toe. Voeg ook de saffraan met het weekwater toe. Laat de saus enigszins indikken.
  6. Meng nu de uitgelekte pasta met de saus door de courgettes in de koekenpan.
  7. Dien onmiddellijk op en bestrooi het gerecht met peterselie.


2 opmerkingen:

Clementine zei

En was het net zo lekker als in Rome ?

Jannie zei

Het kwam heel dicht in de buurt. In Rome was de saus wat romiger :) Mijn huisproever heeft ervan genoten.