vrijdag 18 december 2015

Nigella's aardappels met paprika's uit een pot uit de ovenDeze aardappels met rode paprika maakte Nigella Lawson in de Kerstspecial op de BBC van vorige week. Het enige wat lastig is om aan geroosterde paprika's in pot te komen, waar geen azijn in zit. Ik ben tevergeefs twee supermarkten af geweest en koos uiteindelijk voor een pot waar azijn achteraan de ingrediëntenlijst staat. Misschien dat er in Italiaanse of Turkse winkels wel paprika's in olie verkrijgbaar zijn. Ik heb maar extra olijfolie over de aardappelen gedaan en minder olie uit de pot.
Het was wel lekker en het staat leuk op de kersttafel.

Ingrediënten voor 8-10 personen:
2 kg vastkokende aardapplen
2 x 290 gr potten geroosterde paprika's in olie
2 el korianderzaadjes

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200C.

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van 2.5 cm en daarna in vieren en doe ze in een bakblik.
  2. Verdeel de inhoud van de potten paprika met olie en al over de aardappelen - knip de paprika's in kleine reepjes. Voeg de korianderzaadjes toe, meng alles goed doorelkaar en bak 1 uur in de oven tot de aardappelen zacht van binnen zijn en bruine kantjes hebben.
  3. Gebruik een spatel of een schuimspaan (laat de overtollige olie terug in de pan lopen), doe de aardappelen over in een grote voorverwarmde schaal en serveer ze onmiddellijk, of laat ze 15 tot 45 minuten staan, want ze zijn warm net zo lekker als heet.


Uit Simply Nigella Christmas specialGeen opmerkingen:

Een reactie posten