dinsdag 22 december 2015

Chinese kip uit Trinidad


Heel populair in Trinidad deze donkerbruin gelakte kip met een heerlijke oester-chili-limoen dipsaus.



Ingrediënten:
1,2 à 1,5 kilo kippenbouten en kippenvleugels
2 el vijfkruidenpoeder
3 limoenen
2 el lichte sojasaus
1 el donkere sojasaus
2 à 3 cm gemberwortel, fijngehakt
1,2 dl neutrale olie
2 el sesamolie
1,2 dl oestersaus
1 à 3 el hete chilisaus
versgemalen zwarte peper
gesneden bosui

Bereiding:

  1. Hak de kippenbouten in stukken en doe ze met de vleugels in een grote schaal, samen met het vijfkruidenpoeder, het sap van 2 limoenen, de sojasauzen en de gember. Dek af en laat tenminste een half uur tot 6 uur marineren.
  2. Verhit beide oliën in een grote pan op halfhoog vuur. Er moet minstens een laagje van een centimeter olie in de pan staan. Haal de kip uit de marinade, laat uitlekken en bak ze, zo nodig in gedeelten, tot de kip bruin en gaar is. Keer regelmatig. Baktijd 15 à 20 minuten.
  3. Maak ondertussen de dipsaus. Meng de oestersaus, een el chilisaus en het sap van de derde limoen. Maak op smaak met meer hete chilisaus, limoensap en peper uit de molen.
  4. Garneer met de lente-ui en serveer met witte of gebakken rijst, besprenkel de kip met wat saus en serveer de rest van de dipsaus er naast.
Lekker hoor.

Recept uit Sunday Magazine East meets West Indies Sam Sifton



Geen opmerkingen:

Een reactie posten