woensdag 9 december 2015

Amuse van bresaola gevuld met roomkaas en garnituur van ui en kappertjes


Alle ingrediënten zijn van Lidl en het recept is van Ramon Beuk. Bresaola ziet er een beetje uit als rookvlees, maar in plaats van gerookt is het gedroogd en wat steviger vlees, waar je mooie gevulde hoorntjes, rolletjes of deze ´bonbonnetjes´van kunt maken. De flinterdun gesneden ui en de kappertjes maken het minder braaf dan het lijkt. Bresaola is alleen tegen de feestdagen te koop bij Lidl en ligt bij de Italiaanse vleeswaren. Een idee voor de Kerst?


Ingrediënten:
1 klein uitje of sjalot
handje bieslook
handje peterselie
handje basilicum
80 gr bresaola
200 gr roomkaas
1/2 el kappertjes
1 el witte balsamico-azijn
1 el olijfolie
zout en peper
plastic vershoudfolie

Bereiding:

  1. Snij 1 klein uitje in heel dunne, halve ringen. Dit gaat het mooist op een mandoline. Leg de ringen in een schaal. Snij de groene kruiden grof en voeg ze toe aan de uiringen. Meng door elkaar.
  2. Leg en stuk folie op het aanrecht en leg hierop 2 plakjes bresaola half overlappend naast elkaar, Schep in het midden van de bresaola een eetlepel roomkaas. Vouw het folie dicht zodat de roomkaas geheel bedekt is met de bresaola. Draai het folie er stevig omheen tot er een mooi bolletje ontstaat. Verwijder het folie voorzichtig en houdt de bonbon in z´n bolvorm.
  3. Maak het kruidenmengsel af door de kappertjes toe te voegen samen met de witte balsamico-azijn en de olijfolie. Maak op smaak met peper en zout en meng het geheel goed door elkaar.
  4. Serveer de bresolia-bonbons over vier borden en garneer met een hoopje kruidensla.
Was best lekker.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten