zaterdag 5 december 2015

McKroket zelf gemaakt met ragout uit blik

McKroket zelf gemaakt met ragout uit blik

Ik heb het hier al eens eerder gehad over de krokettenvulling van Amsterdam Croquetten. Ouderwets lekker zonder geur- smaakstoffen of E-nummers. Zie het recept voor krokettosti's.

Je kunt van de vulling ook bitterballen draaien, of zoals hier, platte kroketten zoals bij McDonald. Het blikje is ruim 10 cm lang, dus je kunt er heel wat plakken van snijden.



Ingrediënten:
blik Amsterdam Croquetten 400gr (AH)
Losgeklopt ei
Paneermeel
Frituurolie
Dijonnaise
Burgerbuns


Bereiding:
Leg het blikje in de koelkast en laat goed koud worden.
Verwijder de onder- en bovenkant van het blik. Duw met het deksel de ragout naar buiten en snijd er een dikke plak vanaf.
Leg de plak voorzichtig in een bakje of bord met paneermeel en zorg dat alle kanten bedekt zijn.
Leg vervolgens de plak in het losgeklopte ei.
Haal de plak nogmaals door het paneermeel.
Bak de platte kroketten in een (frituur)pan of wok met voldoende olie.
Verwarm de snijkanten van de broodjes onder of op gril/in koekenpan.
Smeer in met Dyonnaise en leg de platte kroket erop.

Dit is de originele McKroket:


En dit even voor mijn zus in Frankrijk: de McKroket is alleen in Nederland en Curaçao verkrijgbaar.
Maar jullie hebben weer de CroqueMcDo.

Geen opmerkingen: