zaterdag 12 december 2015

Geblakerde Cajun visfilet


Zeebaarsfilets, lekker dik bestreken met eigengemaakte Cajunkruiden.



Ingrediënten:
125 gr boter
6 visfilets, zoals zeebaars, red snapper
2 el Cajunkruiden 
2 tl zoet paprikapoeder

Ingrediënten Cajunkruiden:
1 el knoflookpoeder
1 el uienpoeder
2 tl witte peper
2 tl grofgemalen zwarte peper
1,5 tl cayennepeper
2 tl gedroogde tijm
1/2 tl gedroogde oregano

Bereiding Cajunkruiden:
Alle ingrediënten mengen en in een kruidenpotje bewaren. In plaats van uien- knoflookpoeder kan ook uien- en knoflookzout worden gebruikt.

Bereiding vis:
  1. Boter in een pannetje smelten en er de visfilets mee bestrijken.
  2. Cajunkruiden mengen met paprikapoeder en hiermee de filets gelijkmatig en dik inwrijven.
  3. Verhit een koekenpan. Visfilets per twee in de hete pan doen en bij hoge temperatuur aan beide kanten 1-2 minuten bakken. De buitenkant moet zwart geblakerd zijn. Zo nodig boter toevoegen en het dunne staartgedeelte met een houten spaan iets optillen, zodat het dunne gedeelte niet verbrandt.
  4. Warm serveren met de overgebleven boterjus.

Gegeten met frieten van zoete aardappelen en aïoli.

Recept uit Cajun koken van Anne Wilson.


Geen opmerkingen: