zondag 20 december 2015

Tacu tacu, comfort food uit Peru

Tacu Tacu is een restje rijst vermengd met een restje bonen en gebakken in een koekenpan, zodat er een grote koek ontstaat. Soms vinden wij een opgebakken restje stiekem nog lekkerder dan het origineel, zoals een restje opgebakken hutspot. Of deze bloemkooltaartjes uit Italië.

In heel Zuid-Amerika eten ze volgens mij rijst met bonen. Deze heren worden in ieder geval heel vrolijk van de arroz con habichuelas:


Ingrediënten:
300 gr langkorrelige rijst
1 bakbanaan, gepeld
olijfolie
2 knoflooktenen, gehakt
1 ui, fijngehakt
1 rode of gele peper, heel klein gesneden
hete chilisaus
1 blik witte of bruine bonen van 400 gr, uitgelekt gewicht
4 grote eieren

Bereiding:

  1. Kook de rijst, giet af en laat afkoelen
  2. Snij de banaan in plakjes van 1,5 cm. Doe wat olie in de pan en bak de banaan in een paar minuten goudbruin aan beide kanten. Schep de plakjes op een bord en houd ze warm.
  3. Zet de pan weer op het vuur, doe er wat olie in, bak de knoflook, ui en peper gedurende 5-10 minuten op middelhoog vuur of tot goudbruin. Roer er 1 el hete chilisaus door, voeg de afgekoelde rijst en de bonen toe. Prak de bonen grof.
  4. Draai het vuur hoger en bak het mengsel tot de rijst heel heet is en krokant begint te worden, roer regelmatig door. Op het laatst roer je niet meer maar laat je een bruin korstje op de onderkant komen. Dat is de tacu tacu. Leg op een bord en zet opzij.
  5. Giet nog wat olie in de pan, bak de eieren en verwarm de plakjes banaan. Serveer met extra chilisaus naar smaak.


Recept uit Jamie's magazine. Volgens hem is het een prima anti-kater recept.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten