zaterdag 28 mei 2016

Abrikozenjam-mosterd-mascarpone toastjes voor bij de Prosecco



Een snel geïmproviseerde mostarda di frutta voor op een geroosterd stukje brood.


Ingrediënten:
De beste kwaliteit kweepeer, vijgen of abrikozen jam
Scherpe (Colman's) mosterd
Mascarpone
Brood om te roosteren

Bereiding:
  1. Meet de hoeveelheid jam af die u wilt in een kleine kom. Voeg aan  elk eetlepel jam 1 theelepel mosterd toe. Roer door met een kleine lepel, of beter nog, met een botermes.
  2. Lepel de mascarpone - iets meer dan de helft van de hoeveelheid jam - in een kom. Voeg de mostarda toe en meng licht. Proef op smaak. Smeer op geroosterd brood. Serveer met Prosecco of met één van de grote Italiaanse zoete wijnen, zoals Recioto di Soave.
Recept Amanda Hesser


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen