maandag 23 mei 2016

Italiaanse broccoli met worstvlees


Van de ontsnapte vogeltjes bleven nog een paar ongebakken worstjes over. En ik had zin in broccoli. Dan is Smulweb echt ideaal om een bijbehorend recept te vinden via Maak je koelkast leeg. Zo kwam ik op dit recept voor geprakte broccoli van de Italiaanse schoonmoeder van Mandy. Ik zou zelf niet op het idee gekomen zijn om broccoli te prakken, maar het was een goed idee en zo heb ik weer wat bijgeleerd.

Hier, copy/paste het recept voor Broccoli e salsiccia van Mandy:

Ingrediënten voor 4 personen:
4 Italiaanse worstjes (of chipolata of braadworst)
4 teentjes knoflook
2 middelgrote broccoli`s
eventueel gedroogd of spaans pepertje
zout
olijfolie
eventueel geraspte pecorino of Parmezaanse kaas

Heerlijk snel en makkelijk gerechtje. Geweldig met aardappeltjes uit de oven, en alles wat overblijft gooi je de dag erna lekker over een bordje pasta, jammie!

Voorbereidingt
  1. Breng een flinke pan gezouten water aan de kook.
  2. Maak de broccoli schoon, en verdeel deze in roosjes. Maak ook de stam schoon en zorg dat je alle harde delen verwijderd.
  3. Pel de teentjes knoflook, en prak er 2 met een vork, laat de andere twee heel.
  4. Pel de worstjes en prak ze even goed.


Bereiding:
  1. Als het water kookt doe je eerst de harde delen van de broccoli in het water (hebben iets langer nodig). Als deze wat zachter zijn geworden doe je ook de roosjes erbij en kook je deze tot ze vrij zacht zijn.
  2. In een pan met antiaanbaklaag verwarm een een paar eetlepels olijfolie, en doe hier de de geprakte worstjes in. Laat ze even lekker bakken op een vrij hoog vuurtje. Zet de vlam wat zachter en doe de knoflook erbij. Let op dat de knoflook niet aanbrandt, dit geeft een bitter smaakje.
  3. Giet de inmiddels gekookte broccoli af zonder het kookvocht weg te gooien en doe deze in de pan bij de worstjes. Voeg een aantal opscheplepels kookvocht erbij en roer goed. De broccoli moet uit elkaar vallen en bijna `geprakt` zijn. Laat dit op middelhoog vuur even lekker doorpruttelen, totdat het kookvocht is verdampt. Voeg naar smaak zout toe (let op, de broccoli is al gekookt in zout water en de worstjes zijn ook al zout), en klaar!
-------


Als je het gerecht wilt gebruiken voor over de pasta, bewaar het kookvocht dan, daar kun je de pasta in koken, en kun je de `saus` iets dunner maken met het kookvocht.
Houd je van pittig bak dan een vers spaans pepertje met de worstjes mee, jammie!

Serveertips
Lekker met aardappeltjes uit de oven maar ook heel lekker als pastacondiment! Eventueel afmaken met een lekker pittig geraspt pecorino kaasje (of parmezaanse kaas) Smullen!

Ook is het een goede basis voor risotto en een heerlijke vulling voor een hartige taart, of voor over de pizza. You name it!Geen opmerkingen:

Een reactie posten