donderdag 26 mei 2016

Garnalen en mango met tortillas




Mexicaans; weer eens iets anders dan garnalen met knoflook en peterselie of de Aziatische varianten.

Ingrediënten:
2  eetlepels olie
500 gram middelgrote garnalen , gepeld en schoongemaakt
2  knoflook teentjes, in plakjes
2  theelepels komijnzaad , licht geroosterd en gemalen
1 chili- of jalapeño peper, kleingesneden
1  grote mango , geschild, zonder zaden en fijngesneden
gehakte koriander naar smaak
4-5  eetlepels limoensap
8  maïs- of meeltortilla's

Bereiding:
  1. Verhit een grote, zware koekenpan of wok op matig hoog vuur en voeg de olie toe. Wanneer de olie heet is, voeg je de garnalen, zout naar smaak en de knoflook toe. Bak, roer of schud de pan, totdat de garnalen beginnen te kleuren, dat duurt ongeveer twee minuten. 
  2. Voeg de komijn toe en bak tot de garnalen roze en ondoorzichtig zijn, in ongeveer drie minuten. 
  3. Voeg de pepers, mango en koriander toe, en roer bij elkaar nog een minuut. Roer het limoensap erdoor, en haal van het vuur. Proef en maak af op smaak.
  4. Wikkel de tortilla's in een theedoek, en plaats ze in een stoommandje boven 2 cm kokend water. Deksel op de pan en stoom gedurende één minuut. Draai het vuur uit en laat 15 minuten afgedekt rusten. Als alternatief, wikkel de tortilla's in een doek, en verwarm een minuut in de magnetron. Of eet ze met rijst.
  5. Warm de garnalen kort in de pan. Plaats 2 tortilla's op elk bord, top met de garnalen, vouw de tortillas dubbel. Dien direct op.



Recept van Martha Rose Shulman uit de New York Times


Geen opmerkingen:

Een reactie posten