maandag 9 mei 2016

Gado gadosalade




Een makkelijke maaltijdsalade. Je hoeft alleen maar de sperziebonen te blancheren en een ei te bakken.Verder is het een kwestie van snijden en mengen.

Ingrediënten voor 2 personen:
2 eieren
olie om in te bakken
250 gr sperziebonen of kousenband
2 trostomaten, in plakjes
1 halve komkommer, in de lengte gesneden en in plakjes
1 chilipeper, in ringetjes
geroosterd sesamzaad
Dressing:
3 volle eetlepels pindakaas
1 el lichte sojasaus
1 geraspt teentje knoflook
sap van een limoen

Bereiding:

  1. Kook de sperziebonen in kokend water beetgaar. Laat afkoelen onder de koude kraan.
  2. Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen. Verdun met een eetlepel water. Het moet een vloeibare pindasaus worden. Proef en maak af op smaak.
  3. Verdeel de bonen, tomaat en komkommer over de borden.
  4. Bak de eieren.
  5. Leg op elk bord een gebakken ei en garneer met de chilipeper, sesamzaad en sprenkel er de pindasaus overheen.


Recept Warren Mendes Delicious Australië.


Geen opmerkingen: