maandag 2 mei 2016

Soepje van scampi's


Dit is nu een recept waar ik blij van word. Weinig werk, zo gemaakt, 't ziet er luxe uit en het smaakt voortreffelijk. In plaats van de kreeftenbouillon gebruikte ik een paar lepels kreeftenmousse uit een potje van Lidl uit het Deluxe assortiment van de kerst. Je zou ook kreeftenpasta kunnen nemen, te koop bij viswinkels.
.


Ingrediënten voor 4 personen:
20 scampi
1 wortel
½ prei
1 selderstengel
enkele bosuitjes
boter
1½ dl water
1 teentje knoflook
4 el  kreeftenbouillon
½ dl room
4 el opgeklopte room
platte peterselie
½ dl witte wijn
Spaghettikruiden

Bereiding:
Pel de scampi en kruid ze.
Snijd de groenten in brunoise (kleine blokjes). Stoof de groenten en de knoflook aan en bak de scampi in dezelfde pan. Blus de pan met het water. Voeg er de witte wijn, de kreeftenbouillon en de room aan toe. Voeg de fijngehakte bosuitjes en 2 eetlepels fijngehakte peterselie toe aan de geklopte room.
Serveer het soepje met de geklopte room. Versier met platte peterselie en spaghettikruiden.


Recept Piet Huysentruyt


Piet Huysentruyt is in Vlaanderens een bekende televisiekok. Na zijn studies in de gerenommeerde hotelschool Ter Duinen in Koksuide, startte hij zijn carrière in tal van sterrenzaken in binnen-en buitenland. Uiteindelijk opende hij een eigen restaurant in Wortegem, en kreeg er een Michelinster.Piet werd echt bekend bij het brede publiek met het kookprogramma Lekker Thuis, op vtm. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten