dinsdag 24 mei 2016

Kwartels met aardappelen, sjalotten en erwtjes





Het ziet er best chique uit, is heel eenvoudig te maken en alle ingrediënten zijn van Lidl.


Ingrediënten (voor 4 personen)
 4 kwartels
2 dl wildfond
600 g aardappelen
50 g boter
olijfolie
3 sjalotten
400 g erwten
peterselie, voor de afwerking
peper en zout

Bereiding (35 min.)

Verwarm de oven voor op 180 °C.
  1. Schil en snij de aardappelen in tonnetjesvorm. Bak de aardappelen lichtjes in boter.* Voeg een scheutje wildfond toe en laat de aardappelen voortstoven.
  2. Bak de kwartels goudbruin in olijfolie. Kruid met peper en zout, zet in de oven en bak de kwartels nog 20 minuten.
  3. Pel de sjalotten en voeg samen met de erwtjes toe aan de aardappelen. Giet er ook de rest van de wildfond bij. Laat de groenten gaarstoven en kruid met peper en zout.
  4. Serveer de gestoofde groenten bij de gebraden kwartels.
  5. Werk af met gehakte peterselie.
* Ik heb de aardappelen eerst wat voorgekookt in de magnetron omdat ik bang dat niet alles gelijk gaar zou zijn. De erwtjes in de wildfond waren heel lekker.
Recept van Lidl België



Geen opmerkingen: