maandag 16 mei 2016

Marokkaanse spinazie






Ingrediënten:
1 zak gewassen spinazie of 1 pak dievriesspinazie
1 ui
1 teen knoflook
1 middelgrote tomaat
paar takjes peterselie
paar takjes koriander
sap van een halve citroen
1/2 tl gemberpoeder
1 tl komijn
1/2 tl zwarte peper
1 tl kerriepoeder
mespuntje zout
scheutje olijfolie

Bereiding:

  1. Roerbak de spinazie in aanhangend water. Laat uitlekken in een vergiet en druk het water er zoveel mogelijk uit. Of ontdooi de diepvriesspinazie.
  2. Snijd de ui, tomaat, knoflook en peterselie en koriander fijn. Fruit alles met olie op en laag vuur tot de ui glazig is. Voeg de spinazie op laag vuur toe en laat op laag vuur zeker 15 minuten sudderen.
  3. Voeg voor het serveren het citroensap toe.

Serveer de schotel met warm Marokkaans brood.




Recept van Alia Azouzzia, gelezen in de Metro

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen