vrijdag 17 juni 2016

Gebakken Taleggio Sandwich Met Abrikozen en Kappers


Dit is zo onwaarschijnlijk lekker. Knapperig gebakken sandwich van zoet-zout brood, zoet-pittige abrikozen, en hartige warme druipende kaas. Gelukkig is Taleggio steeds makkelijker verkrijgbaar, o.a. bij AH XL en bij de kaasboer.


Ingrediënten:
15 gedroogde abrikozen
1 el kappertjes
1 el Dijon mosterd
1 el extravergine olijfolie
8 plakken donker rozijnenbrood. 'Roggeknar' met noten en rozijnen is hier heel lekker voor.
5 el boter op kamertemperatuur
4 handjes rucola
250 gr Taleggiokaas op kamertemperatuur, van korst ontdaan.
4 snufjes fleur de sel


Gebakken Taleggiosandwich met abrikozen, mosterd en kappersBereiding:

  1. Doe de abrikozen in een kleine sauspan en voeg zoveel water toe dat ze net onder staan. Breng aan de koken en verwijder meteen van de warmtebron. Meng er de kappers, mosterd en olijfolie door. Doe over in blender of keukenmachine en maal met de pulsknop tot een grof geheel. Zet apart.
  2. Beboter elk sneetje brood met 1 el boter tot in de hoekjes. Met de beboterde zijde naar beneden, besmeer je 4 sneden met 2 el abrikozenmengsel, een handje rucola en even grote porties kaas. Leg de overige sneetjes brood erop, beboterde kant naar boven.
  3. Zet een grote koekenpan op halfhoog vuur en smelt hierin de boter. Zet het vuur lager en leg er de sandwiches in. Bak tot ze bruin en krokant zijn, ongeveer 2 minuten aan elke kant. Leg ze op een bord bedekt met servetten en strooi over elke sandwich een snuf fleur de sel. Snijd door de helft en serveer.

Recept Restaurant The Foundry op Melrose in Los Angeles1 opmerking:

  1. Ga ik beslist maken. Maar hier in Frankrijk hebben ze geen lekker krenten/rozijnenbrood, dus heb ik gezocht naar een recept voor roggeknar en gevonden. Mijn broodje is gebakken. Ik heb een sneetje geproefd. Het is smakelijk, maar zal wel niet lijken op de roggeknar van de Nederlandse bakker. Morgen ga ik jouw recept maken !

    BeantwoordenVerwijderen