Grappig zoals het kan lopen; ik had haast en ik wilde nog even snel iets eten. Wat is er in huis? Een oud stukje kaas. En toen zag ik de pot met dukkah op het aanrecht staan. Gemengd werden het lekkere kaaskoekjes. Ze zien er niet zo netjes uit omdat de verhouding nog niet helemaal goed was. De volgende keer beter, maar ze waren wel lekker.
Ingrediënten:
geraspte kaas
ongeveer net zoveel dukkah (of gemengde zaden en pitten)
(hier staat een recept voor een eenvoudige en hier voor de allerlekkerste dukkah)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180C.
Meng in een schaaltje de kaas en de dukkah
Bedek de bakplaat met bakpapier en leg er telkens een eetlepel van het mengsel op. Druk de bergjes niet aan. Zet ze 10 tot 15 minuten in de oven, check regelmatig of ze niet te bruin worden. Laat ze even afkoelen voordat je ze van het bakpapier haalt.
En nog iets: verzamel je Parmezaansekaas korsten in de diepvries, want daar schijn je heerlijke knabbels van te kunnen maken.
Klik hier voor het filmpje |
1 opmerking:
Je kunt de korst van Parmezaanse kaas ook meekoken in bijvoorbeeld een risotto
Een reactie posten