zaterdag 25 juni 2016

Restje kippenvlees in phyllodeeg met rozijnen, kaneel en kaas

Zo'n kant en klare kip is handig om er snel iets lekkers mee te maken, zoals de papaja-kipsalade van afgelopen woensdag en dit hartige taartje vandaag. Ik gebruikte 1/3 van de genoemde hoeveelheden voor een taartje van ca. 15 cm. Het is lekker en het is niet veel werk.Ingrediënten:
3 cups (cappuccinokoppen) uit elkaar geplozen kippenvlees
1/2 cup extra vergine olijfolie
3 grote uien, fijn gehakt
1/2 cup verse munt of 3 el gedroogde munt
1/3 cup krenten
1/2 cup rozijnen
2 tl gemalen kaneel
peper en zout
2/3 cup geraspte Griekse graviera kaas, Gruyère of naar keuze
500 gr phyllodeeg (10 vellen), op kamertemperatuur
1 groot ei, licht losgeklopt

Bereiding:

  1. Verhit 1/4 cup (60 ml) olijfolie in een grote zware pan op middelhoog vuur en bak de uien, roer constant tot ze zacht zijn, in ongeveer 7 minuten. Voeg het kippenvlees toe en bak samen met de ui op zacht vuur nog  8-10 minuten. Haal van het vuur af en laat afkoelen. Meng er de rest van de olijfolie door, de kaas, munt, krenten en rozijnen,kaneel, zout en peper.
  2. Verwarm de oven voor op 180C en vet een 35 cm ronde non-stick bakvorm in olijfolie.
  3. Leg de vellen phyllodeeg voor je. Plaats 6 vellen, een voor een, op de bodem van de vorm, elke laag bestreken met olijfolie. Leg ze zodanig dat de vellen aan alle kanten even lang over de rand hangen. Verdeel de vulling over de phyllo. Dek af met de andere 4 vellen, elk bestreken met olie.
  4. Voeg het overhangende deeg van de top en de bodem samen en rol naar binnen tot een decoratieve rand. Kerf het deeg in in portie-groottes. Giet het losgeklopte ei over de oppervlakte en kantel de vorm zodat het gelijkmatig over het taartje sijpelt. Bak goudbruin in ongeveer 35 tot 45 minuten. Haal uit de oven, laat iets afkoelen en serveer.
Smaakte prima, zal ik vaker maken.


Recept Diana Kochilla

Geen opmerkingen:

Een reactie posten