maandag 6 juni 2016

Zoete paprika-, uien- en broodsalade van de grill(plaat)





Ingrediënten:
ongeveer 150 gram 'ambachtelijk' brood
6 el olijfolie
zeezout en vers gemalen peper
2 grote rode (punt)paprika's
2 kleine rode uien, gepeld, in vieren gesneden, maar bij de wortelaanzet nog aan elkaar
3 el sherry- of rode wijnazijn
1/2 tl paprikapoeder, het liefst gerookt (Pimentón de la Vera)
bieslook



Bereiding:
Gebruik een grillpan of elektrische grillplaat.

  1. Scheur het brood in stukken en wentel ze in een schaal met 2 el olijfolie; maak op smaak met zout en peper. Meng ook de paprika's en uien met 2 el olie; breng op smaak met peper en zout.
  2. Grill het brood, draai zo nu en dan, tot de stukjes goudbruin zijn. Doe over op een bord.
  3. Grill de groenten, Draai regelmatig tot de buitenkant geblakerd is, zo'n 8-10 minuten voor de paprika's en 10-12 minuten voor de uien. Leg de groenten op een snijplank, snijd de wortelaanzet van de uien zodat je losse 'blaadjes' krijgt. Doe ze in een serveerschaal. Voeg de azijn en paprikapoeder toe en meng.
  4. Verwijder zoveel mogelijk het geblakerde deel van de paprika's. Snijd ze in smalle repen.
  5. Voeg de paprika's, het brood, geknipte bieslook en 2 el olijfolie bij de ui in de schaal; maak op smaak met peper en zout en meer azijn, indien gewenst. Serveer met extra bieslook.


Recept uit Bon Appétit

Geen opmerkingen: