woensdag 1 juni 2016

Kipfilet met tuinbonen, mascarpone en tuinkruiden



Ingrediënten voor 4 personen:
4 scharrelkipfilets (liefst met vel)
500 gr nieuwe aardappelen, schoongeboend
200 gr tuinbonen, geblancheerd, dubbelgedopt
2 tenen knoflook, geperst
300 ml kippenbouillon
Sap van ½ citroen
1 el mascarpone
50 gr gesneden verse groene kruiden
 (bijv. peterselie, basilicum, dragon, munt, en/of kervel. (vooral een blaadje munt is heel lekker)

Bereiding:
Verwarm de oven op 200C.
  1. Verhit een koekenpan op matig tot halfhoog vuur, bak hierin de kipfilets op het vel 4-5 min (gebruik voor kipfilet zonder vel 1 el arachide- of olijfolie om in te bakken).  Bestrooi ze met zout en peper, keer ze en bak ze in ca. 15 min. gaar in de oven.
  2. Snijd intussen de aardappelen in stukken en kook in ca. 20 min. gaar. Giet af.
  3. Verhit de koekenpan weer op matig vuur.  Bak in het vet de knoflook 2 minuten. Voeg bouillon toe, kook 5 min. Voeg de aardappelen en bonen toe. Roer het citroensap, de mascarpone en kruiden erdoor. 
  4. Bestrooi de kip met zout en peper, snijd in plakjes en leg op de aardappels en groenten.

Bereiden ca. 20 min./ oven ca. 20 min.

Was lekker, niet moeilijk te maken. Vooral een enkel muntblaadje maakt het extra lekker.
Eerlijk gezegd heb ik tuinbonen van Bonduelle uit de diepvries gebruikt en ze niet dubbel gedopt. Tja, vers zou het nog lekkerder geweest zijn.
De volgende keer ga ik, nadat ik kipfilet zonder vel op het vuur heb aangebakken, inpakken in aluminiumfolie en dan in de oven; dan droogt de kip niet uit.


Recept Delicious, editie Nieuw Italiaans

Geen opmerkingen: