maandag 6 juli 2020

Gerookte Zalmhapjes

+




Deze hapjes met gerookte zalm zijn fantastisch en kunnen ruim van te voren klaar gemaakt worden. Ik maakte ze op zaterdag en de woensdag erop was een vergeten restje nog smakelijk.

Ingrediënten voor ongeveer 49 stuks:
Spread:

  • 250 g roomkaas, zachtgeroerd
  • 125 g zure room
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • Schil van 1 citroen (groot) - meer is beter, pas naar smaak aan!
  • 1/2 theelepel zout
  • dille, gehakt

Assemblage:

  • 3 zachte grote wraps / tortilla's/ piadina's  (ongeveer 23 cm diameter)
  • 350-480 g plakjes gerookte zalm
  • boter


Bereiding:

  1. Meng ingrediënten voor de spread.
  2. Verspreid de helft op een plat brood in een vierkante vorm.
  3. Top met de helft van de gerookte zalm.
  4. Smeer een platbrood in met boter - gewoon dun, zoals je een boterham smeert. Leg de boterzijde naar beneden op de zalm.
  5. Smeer de rest van de spread op een tweede platbrood, opnieuw in een vierkante vorm. Top met de resterende zalm. Beboter de 3e wrap en leg met de boterkant naar beneden op de zalm.
  6. Gebruik een groot plat voorwerp, zoals een snijplank, en druk lichtjes naar beneden om het oppervlak glad te maken en alles samen te drukken.
  7. Dek af met huishoudfolie en zet 4 uur (maximaal 48 uur) in de koelkast zodat de vulling stevig wordt.
  8. Snijd met een broodmes de randen af ​​om een ​​vierkant te maken. De afsnijdsels zijn voor de kok.
  9. Snijd vierkant in 6 of 7 even reepjes en vervolgens elke reep in vierkanten. Serveer met tandenstokers, partjes citroen en extra dille als garnering.



 Recept opmerkingen:
1. Ik gebruikte Loriana La Piadina Arrotolabile van AH. Pas op dat je geen Libanees platbrood gebruikt, want dat gaat splijten.
3. Het blijft, al gesneden, tot 2 dagen goed in een luchtdichte verpakking. Stapel ze op elkaar met bakpapier tussen elke laag. Probeer ze in te pakken zodat  het deksel lichtjes de bovenste laag naar beneden drukt om zo alles samengedrukt in vorm te houden.
Je kunt ook de stapel samenstellen en 2 dagen in de koelkast bewaren en vervolgens snijden voordat u het serveert (dit is de betere optie). Ik heb niet geprobeerd te bevriezen. Alle componenten hierin zijn prima om in te vriezen, maar ik denk dat de vulling wat smaak kan verliezen.

Recept van Tin Eats, die het weer van een cateraar heeft.

1 opmerking:

Clementine zei

Vrijwel dezelfde ingrédienten : https://theblogdeclementine.blogspot.com/2014/07/wraps-au-saumon-frais.html, maar dan met rauwe zalm.