donderdag 16 juli 2020

Tropische Watermeloensalade met Palmharten Hot&Sweet dressing




Ik maakte deze salade met een hele watermeloen voor een grote groep mensen en ze viel bijzonder goed in de smaak. Lekker dus en zeker voor herhaling vatbaar.

Ingrediënten:

  • ca. 600 gram watermeloen
  • 1 kleine jalapeñopeper
  • 1 kleine rode ui
  • 1 blik palmharten*
  • 6-8 muntblaadjes
  • 4-6 basilicumblaadjes
  • eventueel eetbare bloemen
  • ca. 1 dl hot & sweet dressing (zie recept hieronder)
  • ¼ theelepel zout


Schil en snijd de watermeloen in stukjes van een centimeter. Snijd de ui en de jalapeño in kleine blokjes. Snijd de palmharten in schijfjes van een halve centimeter.  Snijd de munt en basilicum in fijne reepjes. Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng goed.


Hot & sweet dressing:

3 eetlepels suiker
3 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel limoensap
1 theelepel vissaus
1 theelepel neutrale olie
gedroogde chilivlokken naar smaak
¼ theelepel citroengras, heel fijngehakt of neem een snuf serehpoeder.

Roer alle ingrediënten goed door elkaar en meng ze met de watermeloensalade.

* Je zou ook ananas kunnen gebruiken.



Geen opmerkingen: