donderdag 30 juli 2020

Mosselen in Salsa Verde






Ingrediënten:

  • 1 kg mosselen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels olijfolie 
  • 1 kleine lepel bloem
  • 1 scheutje witte wijn
  • 250 ml visbouillon of water
  • eventueel een pepertje
  • 2 eetlepels gehakte peterselie


Bereiding:

  1. Bak de gehakte knoflook met de olie in een brede en lage braadpan. Wanneer de knoflook begint te bewegen, zonder bruin te worden, voeg je de bloem toe, beweeg de pan heen en weer of roer met een houten lepel.
  2. Giet de witte wijn erbij en doe er direct de visbouillon of heet water bij. Laat 30 seconden koken.
  3. Voeg vervolgens de mosselen toe en kook totdat ze opengaan.
  4. Bestrooi met peterselie.
  5. Zorg ervoor dat u de mosselen niet te gaar maakt.
  6. Als we zien dat sommigen weigeren open te gaan, forceer ze dan niet: gooi ze weg.
  7. De mossel is klaar om te eten zodra deze is geopend. Laat ze niet meer koken.
Aldus Martin Berasategu met totaal 12 Michelin sterren!



Geen opmerkingen: