Ingrediënten voor 4 personen:
- 600 gr nieuwe aardappelen
- 1 teentje knoflook
- 2-3 wortels
- 4 lente-uitjes
- 250 gr chorizo
- 2 el olijfolie
- 2 tl tomatenpuree
- 800 gram tomaten (blik)
- 1 groentebouillonblokje
- zout en peper
- 1 tl paprikapoeder
- 400 gr witte bonen (blik)
- 120 gr zwarte olijven zonder pit
- zeezout en peper
- 3 el droge sherry
- 3-4 el citroensap
- eventueel 200 gr pimientos de padrón
- eventueel oregano
Bereiding:
- Was de aardappels en snijd ze in vieren. Pel de knoflook en hak hem fijn. Schrap de wortels, was ze en snijd ze in stukken. Was de lente-uitjes en snijd ze in ringen. Snijd de chorizo in plakken.
- Verhit 1 el olie in een pan. Bak er de chorizo ca. 2 minuten in en neem uit de pan. Bak de aardappels, knoflook, wortel en lente-ui ca. 3 minuten in het hete bakvit. Bak de tomatenpuree kort mee. Voeg de tomaten met sap en 700 ml water toe en breng aan de kook. Roer het bouillonblokje erdoorheen. Roer de tomaten stuk met een spatel. Breng op smaak met zout, peper en en het paprikapoeder. Kook afgedekt ca. 20 minuten.
- Laat de bonen uitlekken, halveer de olijven. Voeg de bonen, olijven en chorizo toe aan het tomatenmengsel en kook ca. 10 minuten. Breng het tomatenmengsel op smaak met de sherry en het citroensap.
- Garnering: Was de pimientos. Verhit 1 el olie in een pan. Bak er de pimientos ca. 2 minuten op hoog vuur in. Breng op smaak met zeezout. Serveer de soep met de pimientos en eventueel oregano.
Recept: Koken en Genieten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten