Beleg stokbrood met tomatenmengsel, pepers, ham en chorizo |
Steek prikkers in de pakjes chorizo en snijd het brood in stukjes |
Serveer met stokbrood met mozzarella en ansjovis of geitenkaas en tijm |
Ingrediënten voor 6 personen:
- 2 plakjes jamón serrano
- 12 stukjes chorizo
- 4 piquillos/pimientos de padrón
- 1 vleestomaat
- 1 lente-ui
- 2 teentjes knoflook
- half stokbrood
- 2 el. eetlepels olijfolie
- 1 snufje Espelette peper
Bereiding:
- Gril onder de ovengrill de plakjes chorizo en de pepers in lamellen gescheurd en bestreken met olijfolie 5 minuten.
- Schil de tomaat, ontpit hem en snijd in blokjes. Pel en hak de ui en 1 teentje knoflook fijn. Meng alles met wat zout, voeg een beetje piment d' Espelette toe.
- Snijd het stokbrood 'horizontaal doormidden en rooster het. Wrijf het in met het overgebleven teentje knoflook en bestrijk het met de rest van de olie.
- Verdeel de tomatenkruiderij over de stokbroodhelften. Beleg met de ham, piquillos en chorizo. Zet vast met houten prikkers, snijd het stokbrood tussen de chorizo in stukjes.
Maak er gelijk de mozzarella hapjes erbij: sneetje stokbrood, plak mozzarella, oregano of tijm en een ansjovisfilet, even onder de ovengrill tot de kaas smelt.
Smullen!
Recept Cuisine Actuelle
Recept Cuisine Actuelle
Geen opmerkingen:
Een reactie posten