Ingrediënten:
- 150 gram sushi rijst
- 150 - 175 gram (6 baby) inktvis
- 2 x 15 ml eetlepels Chinese rijstwijn
- 2 x 15 ml eetlepels Koreaanse gochujang-pasta*
- 2 x 15 ml eetlepels sojasaus
- 2 theelepels suiker
- 3-4 scheutjes sesamolie
- 2 theelepels arachideolie of andere smaakloze olie
- 75 gram babysuikermaïs (in stukjes van 1 cm)
- 6 dunne of 3 dikke lente-uitjes (in plakjes)
Bereiding:
- Zet de sushi rijst op om te koken volgens de instructies op de verpakking of in een rijstkoker volgens de instructies.
- Knijp eventuele tentakels uit de inktvislichamen, snijd de calamares in ringen en doe ze in een kom met de tentakels en de 2 eetlepels rijstwijn. Laat 15 minuten staan, zeef vervolgens en bewaar de vloeistof in een kom.
- Voeg aan deze kom de Koreaanse peperpasta, sojasaus, suiker en een paar scheutjes sesamolie toe en roer om te combineren.
- Zet een wok of grote, zware bakpan op het vuur en voeg, wanneer het heet is, de 2 theelepels pinda-of andere neutrale olie toe.
- Voeg de gesneden maïs en lente-uitjes toe en roerbak 2 minuten.
- Voeg de uitgelekte inktvis toe en roerbak nog een minuut of twee, totdat de inktvis ondoorzichtig wordt.
- Doe de saus in de hete pan, roerbak 30 seconden of zo, tot het gloeiend heet is en verdeel over 2 kommen sushirijst.
De saus vond ik heel erg lekker, als je het zonder de inktvis doet zal het ook lekker zijn.Vegetariërs zullen wel ideeën hebben wat ze er nog meer door kunnen doen als contrast, tofoe, vegetarisch gehakt of zo.
Nigella gebruikt inktvis uit de diepvries.
Nigella gebruikt inktvis uit de diepvries.
Het kuipje gochuang pasta stond achterin de koelkast en was al tweeënhalf jaar over de datum, maar daar was niets van te merken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten