maandag 13 juli 2020

Siciliaanse granita van meloen




Een meloen die al een beetje te ver heen was, redde ik door er deze granita van te maken, zoals ze die in Sicilië bij een brioche broodje ontbijten.

Ingrediënten:

  • 1/2 meloen van ongeveer 500 gram
  • 2 el honing en/of suiker (naar smaak)
  • ongeveer 1 glaasje water.


Bereiding:

  1. Snijd de schoongemaakte meloen in stukken en doe ze in de keukenmachine. Mix er de honing en het water door. Proef of het zoet genoeg is. (ik deed er nog wat citroensap door).
  2. Schenk het in een plastic doos en zet in de vriezer. Roer om de 30 minuten om met een vork, zodat er zich geen grote ijskristallen vormen. Met ongeveer 4 uur is het klaar. (Toen lag ik al in bed, en zo is het ietsje minder crèmig geworden dan de bedoeling was, maar net zo goed lekker). Er kan altijd nog een scheut Gin, Wodka of Grappa door.
Ook lekker:
watermeloen slush


Geen opmerkingen: