donderdag 27 januari 2011

Drooggebakken kousenband

Je zou ook haricots verts of dunne sperziebonen kunnen gebruiken.
Ingrediënten:
1 bosje kousenband
1/2 knoflookteentje
olie
Ingrediënten voor het sausje:
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepels kippenbouillon
1 eetlepel rijstwijn of sherry
1 theelepel sambal
1 theelepel suiker
Garnering:
1 eetlepel sesamzaadjes
Voorbereiding:
  1. Hak de knoflook fijn.
  2. Maak het sausje en zet apart.
  3. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin.
  4. Snij of knip de kousenband in stukjes.
Bereiding:
  1. Verhit op hoog vuur de wok, verhit volgens 2 eetl. olie. Bak de kousenband op middelvuur tot de buitenkant rimpelt. Haal uit de wok en laat op keukenpapier uitlekken.
  2. Verhit op hoog vuur de wok opnieuw, verhit nog 1 eetl. olie en roerbak de knoflook tot ze geurt.
  3. Voeg de kousenband en de saus toe en roerbak tot de saus bijna verdampt is.
  4. Zet het vuur laag, meng er de sesamzaadjes door en serveer.
Gegeten met de Ma Po Tofu. Was heel lekker en ik zal het zeker nog eens maken om te kijken hoe het smaakt zonder een heel heet gerecht.
Update: gisteren gemaakt met sperziebonen. Ik had wel twee keer zoveel opgekund! Heerlijk.

2 opmerkingen:

Clementine zei

Ik heb kousenband wel eens gezien in Nederland op de markt. Eigenlijk jammer om ze in stukjes te snijden. Smaakt het als sperciebonen ?

Jannie zei

Kousenband is steviger en harder dan sperziebonen. Het is voor mij ook de eerste keer. Ik denk dat ze gekookt minder smaken en deze kunnen tegen hard aanbakken.