zaterdag 17 december 2011

Kabeljauw met uitjes en tuinbonen


Merluzzo con cipolline e fave

Ingrediënten:
850 g kabeljauwmoot
330 g borretane uitjes
250 g (ontdooide) tuinbonen
2 gepelde tomaten
rozemarijn
majoraan
knoflook
groentebouillon
olijfolie
zout en peper


Bereiding:
 
Verwarm de oven voor op 180 C.
  1. Snijd de vis op de rug met parallele sneden in (zo gaart de vis beter en neemt meer kruiden op)
  2. Leg de vis in een grote ovenschaal. Besprenkel hem met 4-5 el olie en leg de uitjes en de tuinbonen eromheen.
  3. Scheur met de hand de gepelde tomaten in stukjes en leg ze over de vis en de andere ingrediënten in de ovenschaal.
  4. Hak wat rozemarijn met marjoraan met 1 knoflookteen fijn en bestrooi de vis met het haksel. Bestrooi de vis met peper en zout.
  5. Voeg 1 of 2 soeplepels bouillon toe. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie zodat de vis niet verbrandt aan de bovenkant.
  6. Zet de vis ca. 45 minuten in de oven. Voeg indien zout en peper toe en serveer meteen.
Dit recept uit La Cucina Italiana is bedoeld voor een grote moot vis met graat. Ik had heerlijke verse kabeljauwlende die veel minder gaartijd nodig heeft. Daarom heb ik de vis pas later aan de rest toegevoegd met een sliert olijfolie eroverheen.
De boontjes in dit gerecht hoeven niet dubbelgedopt te worden.
Was weer lekker.

Geen opmerkingen: