zaterdag 17 december 2011

Romige knolselderijsoep met kerrie


Weer een andere knolselderijsoep. Zie ook knolselderijsoep met gerookte zalm.
Ingrediënten
4 eetlepels boter
1 kleine ui, fijngehakt
1 eetlepel fijngehakte knoflook
1 eetlepel kerriepoeder
1 tot 2 theelepels gemalen komijn
Zout en zwarte peper
1 knolselderij, geschild en in stukken gesneden
1,5 ltr kippen-of groentebouillon of water
1 / 2 tot 1 kopje room, half-en-half, of melk, of naar smaak
Gehakte verse koriander of peterselie voor de garnering

Bereiding:
  1. Doe de boter in een grote, diepe pan op middelhoog vuur. Als de boter gesmolten is, de ui en knoflook toevoegen en 3 tot 5 minuten zachtjes bakken.
  2. Voeg de kerriepoeder en komijn en een snufje zout en peper toe en bak al roerend 1 minuut.
  3. Voeg de knolselderij toe meng goed met de specerijen, voeg dan de bouillon toe en breng het mengsel aan de kook. Draai het vuur laag en kook de selderij in ongeveer 20 minuten zacht.
  4. Pureer met de staafmixer en roer de room erdoor; breng nog even op temperatuur indien nodig. 
  5. Proef en pas de smaak aan en serveer gegarneerd met de peterselie of ander groen.
Recept van de Minimalist New York Times

Geen opmerkingen: