vrijdag 30 december 2011

Linzen met Halloumi, geroosterde tomaten en Za'atar vinaigrette

Ingrediënten voor 2 personen als hoofdgerecht:
200g groene Le Puy linzen
12-15 kerstomaatjes
3 lente-uitjes
100 gram Halloumi kaas, gesneden in blokjes van 1 cm
Een handvol rucola (of een mix van kruiden)
2 eetlepels Za'atar
Sap van 1 citroen
45 ml olijfolie
Zout en peper naar smaak

Bereiden:
  1. Linzen in pan met ruim water aan de kook brengen, deksel erop en ca. 20 minuten zachtjes laten koken of zoals op de verpakking vermeld staat.
  2. Verwarm de oven voor op de grillstand.
  3. Leg  de tomaten op een platte schaal en, besprenkel ze met een beetje olijfolie, bestrooi met wat zout en plaats ze ca. 9 minuten onder de grill.
  4. Maak in de tussentijd alle overige ingrediënten klaar, zoals het snijden van de lente-uitjes en Halloumi kaas.
  5. Giet een beetje olijfolie in een koekenpannetje, verwarm op middelhoog vuur en voeg de Halloumi kaas toe en bak ze knapperig aan elke kant ongeveer 5 minuten.
  6. Laat de gare linzen uitlekken. Haal de tomaten uit de oven. Meng alle ingrediënten en voeg aan het einde de rucola toe. Serveer met knapperig brood of een stukje gegrilde vis of kip.
Kan koud of warm geserveerd worden.
Eenvoudig en geen wereldschokkend recept, maar zo na de feestdagen smaakte het me uitstekend.
Bron: dirty kitchen secrets


Halloumi is een traditionele Cypriotische kaas die ook populair is rond Libanon en het Midden-Oosten Halloumi-kaas wordt traditioneel gemaakt van een mengsel van schapen-en geitenmelk, is zout en heeft een structuur vergelijkbaar met mozzarella. Het unieke van deze kaas is dat het een hoog smeltpunt heeft waardoor het ideaal is voor het grillen of braden. ).
Zaa'tar is een mix van kruiden en specerijen die meestal gedroogde wilde tijm, geroosterde sesamzaadjes, sumak en zout. Het heeft een aardse en scherpe smaak. In Libanon en rond het Midden-Oosten, wordt Zaa'tar traditioneel genoten bij het ​​ontbijt met een verscheidenheid van kaas of gestrooid  op ontbijt pizza's (Manakeesh) die ook de hele dag door worden gegeten.

1 opmerking:

Clementine zei

Lijkt me lekker. Ik heb al een hele reeks recepten met linzen op mijn lijstje staan die ik wil maken.