zaterdag 31 december 2011

Visburger

Ingrediënten:
600 g witvis of zalm
1 rode peper
1 knoflookteen
2 takjes dille
1 el kappertjes
4 bosuitjes
zout, peper
sla
8 el mayonaise
1 citroen
1 tl mosterd
4 pitabroodjes

Bereiding :
  1. Verdeel de vis in twee gelijke hoeveelheden.
  2. Doe de ene helft in de keukenmachine en maal fijn.
  3. Snijd de andere helft met een scherp mes in fijne blokjes.
  4. Voeg dit vlees bijelkaar en meng nu met de fijn gesneden rode peper, de gehakte knoflookteen, de dille, de kappertjes en de klein gesneden bosui. Doe er ook wat grof zeezout een paar draaien peper bij.
  5. Maak er vier ‘hamburgers’ van.
  6. Doe in een hete pan wat olijfolie en bak hierin de visburgers in een paar minuutjes aan iedere zijde gaar.
  7. Meng de mayonaise met een paar knepen citroensap, de zeste en de mosterd.
  8. Snijd de pitabroodjes open, leg er wat sla op, leg daarop de burgers, de citroenmayonaise, en sla de broodjes dicht.

Geen opmerkingen: