maandag 12 december 2011

Pompoen met warme carpaccio


Tranci di zucca con carpaccio caldo
Ingrediënten voor 4 pers:
500 gr pompoen met schil
300 gr (halfbevroren) rauwe runderlende of biefstuk
2 el olijfolie
8 kleine sjalotjes
300 ml groentebouillon

Bereiding:
  1. Was de pompoen goed en snijd hem in 16 vierkantjes van elk 40 gr.
  2. Pel de sjalotjes.
  3. Verhit de olie in de koekenpan en bak de pompoen en de sjalotjes 2-3 minuten op hoog vuur tot ze een kleurtje krijgen.
  4. Schenk de bouillon erbij en kook de groenten ca. 10 minuten op middelhoog vuur.
  5. Neem de pompoen en de sjalotjes uit de pan en houd ze warm, bijvoorbeeld in een lauwe oven en verwarm gelijk de borden voor.
  6. Snijd het vlees in zo dun mogelijke plakjes (carpaccio) en leg ze in de bouillon. Zet het vuur uit, doe een deksel op de pan en laat het vlees ca. 1 minuut rusten. Het vlees gaart dan genoeg zonder dat het taai wordt.
  7. Giet de carpaccio af en leg hem op de borden.
  8. Leg de pompoen en de sjalotjes erop en serveer.
Ondanks dat ik niet zo van pompoen hou, viel dit helemaal niet tegen, eigenlijk best wel lekker.
Koolhydraten per portie: 7
Recept uit La cucina Italiana

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen