donderdag 15 december 2011

Pompoencrèmesoep met champignons en ricotta

crema di zucca con ricotta e funghi
Ingrediënten:
500 gram schoongemaakte pompoen
120 gram ricotta of verse kaas
120 gram champignons
een flinke klont boter
30 gram coppa di Parma of Parmaham
½ glas witte wijn
1 blokje bospaddenstoelenbouillon
tijm
witte peper
Bereiding:
  1. Snij de pompoen in stukken en kook ze 5 minuten in de magnetron.
  2. Smelt de boter in de pan, voeg de wijn toe en laat verdampen.
  3. Giet er de halve liter hete bouillon bij en laat sudderen.
  4. Maak intussen de champignons schoon en snij ze in dunne plakjes (bijv. met de eisnijder)
  5. Snij de coppa of Parmaham in stukjes.
  6. Doe de pompoen met aanhangend vocht in de pan met de bouillon en laat reduceren tot een crème.
  7. Voeg de ricotta of roomkaas toe en meng met de staafmixer.
  8. Bak de stukjes coppa of Parmaham in een koekenpannetje tot knapperig. Verwijder ze.
  9. Bak in dezelfde koekenpan de champignonplakjes bruin. Voeg de tijm toe.
  10. Serveer de crèmesoep in een kom, maak op smaak af met witte peper en garneer met de coppa en de champignons.
Een eenvoudige soep met weinig ingrediënten en toch heel lekker.
Recept uit La Cucina Italiana

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen