donderdag 3 mei 2012

Vleesrolletjes gevuld met chorizo en mostarda di Cremona


Ingrediënten:
1 kg rund- of kalfsschnitzels
200 gram zachte chorizo
2 el witbroodkruim, in melk geweekt en uitgeknepen
2 eidooiers
2 el geraspte Parmezaanse kaas
klontje boter
olijfolie
glaasje witte wijn
peper en zout
300 gr mostarda di Cremona*
Bereiding:
  1. Plet de vleeslapjes eventueel nog wat dunner met bijv. de onderkant van een koekenpan of uitrollen tussen folie met een deegroller.
  2. Meng het worstvlees met het brood, de eidooiers, de parmezaanse kaas en peper en zout.
  3. Leg het vleesmengsel op het vlees, samen met een beetje kleingesneden mostarda.
  4. Rol het vlees op en bindt ze met keukentouw vast.
  5. Verwarm de olie en de boter op gematigd vuur en bak de rolletjes ongeveer 15 minuten. Keer ze regelmatig zodat ze aan alle kanten bruin zijn.
  6. Haal de rolletjes uit de pan en leg ze apart.
  7. Giet de wijn in de pan en laat zachtjes warm worden.
  8. Voeg 2 el water toe, leg de rolletjes terug in de pan en sudder ze nog een minuut of 10. Let op dat de rolletjes niet aan de pan vastplakken en voeg eventueel nog wat water toe.
  9. Serveer met de rest van de mostarda.

* Mostardi di Cremona is een transparante, stroperige ‘jam’ van suiker, azijn en natuurlijk mosterd, met hele zomervruchten als kers, pruim, perzik, vijg en abrikoos. Zoet-pittig en vol kleur. Oorspronkelijk een condiment bij gekookt vlees, maar nu ook bij andere gerechten en kaas. Verkrijgbaar bij de Italiaanse delicatessenzaak of soms bij Turkse winkels. Niet te vervangen door iets anders - laat anders achterwege.

Recept Involtini alla mostarda di Cremona van Giallo Zafferano.

Geen opmerkingen: