dinsdag 5 juni 2012

Jamie's worstjes met zoete tomaatjes uit de oven

Een lekker en makkelijk recept voor een doordeweekse dag

Ingrediënten voor 4 personen
  • 2 kilo mooie rijpe tomaten, als het even kan gemengd van kleur
  • verse tijm, rozemarijn en laurier, 2 takjes van elk
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 3 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
  • Grove Italiaanse worstjes of andere worstjes van goede kwaliteit
  • extra vierge olijfolie
  • balsamicoazijn
  • zeezout en zwarte peper uit de molen


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 °C.
  1. Neem een passende braadslee waar de tomaten in een enkele laag, dicht naast elkaar gelegd, in passen. Doe de tomaten, takjes kruiden, oregano, knoflook en worstjes in de braadslee. Besprenkel alles flink met extra vierge olijfolie en balsamicoazijn en strooi er zout en peper over. Hussel alles om, zorg dat de worstjes uiteindelijk bovenop liggen, en zet de braadslee 30 minuten in de hete oven.
  2. Haal de braadslee nu even uit de oven, hussel alles om en draai de worstjes om. Zet de braadslee nog 15 tot 30 minuten terug in de oven, afhankelijk van de vraag hoe goudbruin en kleverig je je worstjes wilt hebben.

Als het eenmaal gaar is, heb je een intense, tomaatachtige saus. Als je de saus te dun vindt, kun je de worstjes uit de braadslee vissen en de saus op het fornuis tot de gewenste dikte inkoken. Leg de worstjes er vervolgens weer in. Proef of het allemaal naar smaak is en serveer het met een lekker stuk, 10 minuten in een matig warme oven opgewarmd brood (heerlijk om de saus mee op te deppen!), of met aardappelpuree of met rijst of polenta.

2 opmerkingen:

Clementine zei

Dat is toch wat, ik heb juist gisteren dat recept gelezen en ik dacht, ah, lekker makkelijk, ga ik ook eens een keer maken als ik tomaten uit de tuin heb geoogst!

Jannie zei

Ja, ik zal het wel vaker klaarmaken. De olijven heb ik zelf toegevoegd, die vind ik altijd een lekkere smaak geven als ze meegebakken zijn.