woensdag 6 juni 2012

Spaghetti van groenten met gember en rozijnen


Dit is echt een recept om te ontstressen. Je handen zijn aan het werk, je gedachten hebben een half uur de tijd om te freewheelen en met een fles wijn of een borrel op het aanrecht ontstaan de meest creatieve en lumineuze ideeën.

Ingrediënten, behalve de extra fles wijn:
400 gr. groenten waarvan je spaghetti kan snijden, zoals
Knolselderij
Wortel
Courgette
Ik heb hier gebruikt:
Snijbonen,
Puntpaprika,
Prei
Verder:
Taugé
Rozijnen
Verse gember
Peterselie
100 ml groentebouillon
olijfolie
zout


Bereiding:
  1. Snij de groenten in dunne lange slierten, formaat spaghetti. Dit kan gedeeltelijk met de mandoline. Als je wortel gebruikt moet die even voorgekookt worden.
  2. Bak in een grote koekenpan achtereenvolgens de groenten.
  3. Begin met de prei. Verhit 2 el olie en bak hem ca 2 minuten op middelmatig vuur. Breng op smaak met zout en doe hem in een kom.
  4. Doe 1 el olie in de pan en bak de knolselderij al omscheppend 1 minuut. Breng op smaak met zout en doe de selderij bij de prei in de kom.
  5. Doe hetzelfde met de rest van de groenten.
  6. Doe de groentebouillon in de koekenpan met een snufje zout, 1 flinke el fijngehakte rozijnen, 1 el fijngehakte peterselie en 1 koffielepel geraspte gember. Kook de bouillon ca. 30 seconden op hoog vuur en voeg de groenten toe. Kook ze ca. 2 minuten en zet het vuur uit.
Uit: La Cucina Italiana

1 opmerking:

Keukens Apeldoorn zei

Ziet er goed uit zeg. Het water loopt me in de mond.