zaterdag 18 augustus 2012

Bieten-avocadosalade van Ottolenghi


Ingrediënten:
4 rauwe bietjes (totaal ca. 350 gr )
1 kleine rode ui, dun gesneden
3 el sherry azijn
4 el olijfolie, plus een beetje extra
½ tl suiker
1-3 tl chilisaus of pasta, bijv. Tabasco
1 tl zout
gemalen zwarte peper
2 avocados, gepeld en dun gesneden
10 gr korianderblaadjes
10 gr muntblaadjes
20 gr doperwtencress of veldsla
150 gr tuinbonen, geblancheerd, en dubbelgedopt


Bereiding:
  1. Schil de bietjes en snij ze in heel dunne plakken van ca. 2-3 mm dik, bij voorkeur met een mandoline. Als de bietjes te groot zijn, snij ze dan eerst door de helft.
  2. Doe de bietjes in een pan met kokend water en blancheer 3 tot 5 minuten, tot semi-gekookt, maar nog knapperig. Afgieten en in een grote kom leggen. 
  3. Voeg toe: de rode ui, azijn, olie, suiker, chili saus, zout en peper en schep voorzichtig met je handen om. Laat 10-15 minuten rusten, proef en kijk of er meer suiker, zout of azijn bij moet – het moet scherp en zoetig zijn. 

Opdienen:

  1. Spreid de helft van het bietenmengsel op een groot bord of in een ondiepe schaal.
  2. Schik er de helft van de avocadoplakjes op, de koriander, munt, veldsla en tuinbonen.
  3. Voeg de rest van de bietjes toe en schik de overgebleven ingrediënten erover.
  4. Besprenkel met olijfolie

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen