Ingrediënten:
4 rauwe bietjes
(totaal ca. 350 gr )
1 kleine rode ui,
dun gesneden
3 el sherry azijn
4 el olijfolie,
plus een beetje extra
½ tl suiker
1-3 tl
chilisaus of pasta, bijv. Tabasco
1 tl zout
gemalen zwarte
peper
2 avocados,
gepeld en dun gesneden
10 gr korianderblaadjes
10 gr
muntblaadjes
20 gr doperwtencress of veldsla
150 gr tuinbonen,
geblancheerd, en dubbelgedopt
Bereiding:
- Schil de bietjes en snij ze in heel dunne plakken van ca. 2-3 mm dik, bij voorkeur met een mandoline. Als de bietjes te groot zijn, snij ze dan eerst door de helft.
- Doe de bietjes in een pan met kokend water en blancheer 3 tot 5 minuten, tot semi-gekookt, maar nog knapperig. Afgieten en in een grote kom leggen.
- Voeg toe: de rode ui, azijn, olie, suiker, chili saus, zout en peper en schep voorzichtig met je handen om. Laat 10-15 minuten rusten, proef en kijk of er meer suiker, zout of azijn bij moet – het moet scherp en zoetig zijn.
Opdienen:
- Spreid de helft van het bietenmengsel op een groot bord of in een ondiepe schaal.
- Schik er de helft van de avocadoplakjes op, de koriander, munt, veldsla en tuinbonen.
- Voeg de rest van de bietjes toe en schik de overgebleven ingrediënten erover.
- Besprenkel met olijfolie
Geen opmerkingen:
Een reactie posten