Ingrediënten:
500 gram schoongemaakte tuinbonen (ongedopt zo'n 3- 4 kilo)
200 gram vers spek
3 kleine uien
2 st. verse knoflook
250 gr botifarra negra of anders een andere bloedworst
1 lepeltje pernod of pastis
1 takje verse munt
1 laurierblaadje
1 snuf suiker
olijfolie
Bereiding:
- De ui en de knoflook fijnhakken.
- Het spek in blokjes snijden en de bloedworst in dikke plakjes snijden.
- Het spek in een koekenpannetje uitbakken en daarna bij de rest in de andere pan doen.
- 4 lepels olijfolie in een pan op zacht vuur verwarmen en de uien zachtjes aanbakken gedurende ongeveer 8 minuten. De verse knoflook toevoegen en nog 2 minuten bakken.
- De tuinbonen, suiker, laurier, munt, peper en zout, anijs en een kopje water toevoegen zodat de tuinbonen net onderstaan. Deksel op de pan en op heel laag vuur ca. 20 minuten laten gaar worden.
- Halverwege een beetje bloedworst in kleine stukjes toevoegen voor de binding.
- De andere stukken bloedworst bakken en op het laatst bij de tuinbonen doen.
Kan een dag van tevoren gemaakt worden, dan is het nog lekkerder.
Recept uit:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten