donderdag 9 augustus 2012

Tuinbonen met bloedworst a la Catalana


Ingrediënten:
500 gram schoongemaakte tuinbonen (ongedopt zo'n 3- 4 kilo)
200 gram vers spek
3 kleine uien
2 st. verse knoflook
250 gr botifarra negra of anders een andere bloedworst
1 lepeltje pernod of pastis
1 takje verse munt
1 laurierblaadje
1 snuf suiker
olijfolie
Bereiding:
  1. De ui en de knoflook fijnhakken.
  2. Het spek in blokjes snijden en de bloedworst in dikke plakjes snijden.
  3. Het spek in een koekenpannetje uitbakken en daarna bij de rest in de andere pan doen.
  4. 4 lepels olijfolie in een pan op zacht vuur verwarmen en de uien zachtjes aanbakken gedurende ongeveer 8 minuten. De verse knoflook toevoegen en nog 2 minuten bakken.
  5. De tuinbonen, suiker, laurier, munt, peper en zout, anijs en een kopje water toevoegen zodat de tuinbonen net onderstaan. Deksel op de pan en op heel laag vuur ca. 20 minuten laten gaar worden.
  6. Halverwege een beetje bloedworst in kleine stukjes toevoegen voor de binding.
  7. De andere stukken bloedworst bakken en op het laatst bij de tuinbonen doen.
Kan een dag van tevoren gemaakt worden, dan is het nog lekkerder.

Recept uit:

Geen opmerkingen: