vrijdag 24 augustus 2012

Sperziebonensalade met kappertjesvinaigrette


De basis van deze salade is een restje gekookte sperziebonen.

Ingrediënten:
2 aardappels (250 gr)
150 gr gekookte sperziebonen
80 gr geroosterde rode paprika
rucola
kappertjes
pecorino
majoraan
citroensap
azijn
extravergine olijfolie
zout

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en spoel ze af. Snijd ze in plakjes en vervolgens in dunne reepjes. Doe de aardappelreepjes in een pan en schenk er koud water bij tot ze onderstaan. Voeg 2-3 el azijn toe. Kook de aardappelreepjes 6-7 minuten. Giet ze af en laat ze afkoelen in koud water zodat ze niet opdrogen.
  2. Halveer ondertussen de sperziebonen in de lengte. Dat gaat makkelijk door ze even tussen duim en wijsvinger te knijpen.
  3. Pel de paprika en snijd hem in reepjes.
  4. Snijd een handvol rucola klein en doe hem in een slakom met de sperziebonen en de paprika.
  5. Hak 1 el kappertjes fijn en pureer ze met 6 el olie, 3 el citroensap, de blaadjes van een bosje majoraan en een snufje zout tot een dressing.
  6. Meng de aardappels door de groenten in de slakom en maak de salade aan met de dressing.
  7. Maak af met dunne schilfers pecorino.


Recept Insalata di ortaggi con vinaigrette ai capperi uit La Cucina Italiana.

Geen opmerkingen: