zaterdag 25 augustus 2012

Peulvruchtensalade met gerookte makreel


Ingrediënten:
500 gr gemengde peulvruchten (blik)
260 gr gerookte makreelfilet
150 gr jonge courgette
80 gr lente-ui
40 gr taggiasca-olijven, ontpit
4 tomaten
extravergine olijfolie
zout en peper

Bereiding:
  1. Spoel de peulvruchten af met lauwwarm water en laat ze uitlekken.
  2. Snijd de tomaten in plakjes en breng ze op smaak met olie en een snufje zout. Schik de plakjes op de borden.
  3. Snijd de lente-ui fijn, de courgette in heel kleine blokjes en de olijven in plakjes.
  4. Snijd een deel van de makreelfilet in stukjes.
  5. Meng de lente-ui, de courgette, de olijven en de stukjes makreel door de peulvruchten. Breng op smaak met 2 el olijfolie en peper.
  6. Verdeel de peulvruchtensalade over de borden, maak af met de resterende makreelfilet in stukken en serveer.

Recept Insalata di legumi con sgombri affumicati uit La Cucina Italiana.

Geen opmerkingen: