zaterdag 11 augustus 2012

Komkommermayonaise

Komkommermayonaise voor bij aardappelen, vis of hamburger
Ingrediënten:
1 komkommer
6 el mayonaise
2 tl gladde mosterd
2 lente-uitjes
1 el kappertjes uit het zuur
takje verse munt
1 tl dragonazijn

Bereiding:
  1. Schil een komkommer dun en snijd hem in de lengte in dikke plakken, maak daar dobbelsteentjes van. Bestrooi die met zout en laat ze een half uur in een zeef uitlekken.
  2. Meng de mayonaise met mosterd en zwarte peper. Hak de lenteuitjes en de kappertjes grof en meng die ook met de mayonaise. Hak de munt tamelijk fijn, voeg die toe en breng op smaak met de dragonazijn.
  3. Dep de komkommer droog en schep die door de mayonaise.
  4. Pas nu de wet van Jamie toe: laat zien wat erin zit. Dus garneer met stukjes komkommer, lente-uitjes, kappertjes en munt.
Komkommermayonaise
Eet op brood, met eventueel een plakje zalm of heilbot ertussen.
Of met een eigengemaakte hamburger.
Of geef de mayonaise bij gepocheerde of gerookte vis en bij gestoomde nieuwe aardappeltjes.


Recept van Nigel Slater

Geen opmerkingen: