zondag 19 augustus 2012

Varkenslapjes met gegrilde aardappels

Varkensschnitzel met pikant-zurige saus

Heel wat anders dan ein Schnitzel mit Pommes

Ingrediënten:
4 lapjes varkenslende of schnitzels à 150 gr
1 lente-ui
pimentbessen  (Jamaica peper)
5 aardappels (400 gr)
azijn
Voor het sausje:
droge witte wijn
peterselie
rozemarijn
tijm
majoraan
rode peper
citroensap
extravergine olijfolie
zout

Bereiding:
  1. Schil de aardappelen en snij ze in dunne schijfjes.
  2. Leg de aardappelen in kokend water met een beetje azijn. Zet ca. 30 seconden nadat het water weer kookt het vuur uit. Giet de aardappels af en besprenkel ze met olie.
  3. Snij de groene stengel van de lente-ui in ringetjes.
  4. Bestrooi het vlees met de lente-ui en 1 tl gekneusde pimentbessen en besprenkel ze met een scheutje olie.
  5. Gril de varkenslapjes met de bestrooide kant naar beneden ca. minuten op een hete gril. Draai ze om en gril de andere kant ca. 2 minuten.
  6. Gril de aardappelplakjes ca. 2 minuten per kant. Breng de ze op smaak met zout.
  7. Laat een glas wijn in een koekenpan bijna helemaal inkoken.
  8. Voeg toe: het sap van een halve citroen, 3 el olie, een snufje zout, fijngehakte rode peper, haksel van de peterselie, rozemarijn, tijm en majoraan (saus).
  9. Schenk het sausje over de varkenslapjes en de aardappels. Breng het geheel op smaak met zout en serveer.

Recept Lombatine di maiale e patate alla griglia uit La Cucina Italiana.


Geen opmerkingen: